Stel dat elke dag hetzelfde is als de vorige. Je hebt ooit eens doelen gesteld en die heb je gehaald. Een week later is dat nog steeds het geval. En weer een week later, uiteraard, nog steeds. Dat klinkt relaxed, maar eigenlijk is dat niet goed. Want hoewel jij vanuit het IT perspectief aan de gestelde doelen voldoet, blijft de business en de wereld om je heen uiteraard niet stilzitten. Voordat je het weet zit je met je IT organisatie op een eiland dat op basis van 2011 technologie ineens in 2017 terecht is gekomen.
De lat ligt steeds hoger
Om IT relevant en essentieel voor de business te houden, en de business relevant in de markt, zal je je doelen steeds bij moeten stellen. Een ander doet het ook. En het steeds maar weer moeten halen van die hogere lat kan best eens voor problemen zorgen.
Je zal de IT moeten innoveren om flexibel te blijven, je zult je IT Infrastructuur moeten vereenvoudigen om de beheerlast te verlagen. De veiligheid moet omhoog, de kosten omlaag en de prestaties kunnen altijd beter. Gelukkig hoef je dit niet in je eentje te doen. De business en IT hebben hetzelfde hoofddoel, namelijk relevant en concurrerend in de markt zijn.
Waar kies jij voor?
Daarnaast heb je de beschikking over een netwerk van vertrouwde IT adviseurs die je objectief kunnen adviseren over de beste oplossingen om je IT infrastructuur en IT organisatie blijvend te verbeteren. Het is alleen aan jou om voor de uitdaging te kiezen. Om te kiezen voor het continue verbeteren van je IT en organisatie zodat je business relevant blijft.
Hoe ga jij die uitdaging nu aan? Werk je hard en blijf je staan, of werk je hard en ga je vooruit? Ben je de hele dag bezig met het blussen van brandjes om de huidige situatie in de lucht te houden, of stap je daar overheen en ga je innoveren? Steek je veel energie in een systeem dat eigenlijk steeds hetzelfde blijft, of steek je veel energie in iets wat steeds een beetje beter wordt? En welke optie geeft jou eigenlijk meer energie?
Ik stel voor dat je steeds nieuwe problemen creëert en die dan met elkaar oplost. Zo wordt IT steeds een beetje beter.
Comments are closed.